Lajme

Lajme

Aktorja Nicole Kidman viziton Çarshinë e Jupave (2006)

Ka konfirmuar zyrtarisht pjesëmarrjen e saj në Kosovë Nicole Kidman. Nga Organizata e Kombeve të bashkuara ajo është zgjedhur si Ambasadore e Fondit të Zhvillimit për Gratë dhe pritet të marrë pjesë në takimin që zhvillohet në Gjakovë të Kosovës më datën 15 tetor. Sipas organizatorëve në Kosovë, ylli i Hollywood-it do të jetë pjesëmarrëse […]

READ MORE
Lajme

Databaza e Trashigimisë Çarshia e Jupave

Kompleksi “Çarshia e Jupave” gjendet në “Çarshinë e Madhe” të qytetit të Gjakovës. Objekti fillimisht është ndërtuar nga familja Batusha në shek. XVIII. Më vonë ka kaluar në pronësi të familjes Buza. Pas Luftës së Dytë Botërore sistemi komunist ia konfiskon pasurinë familjes Buza dhe ia dhuron familjes Petroviç. Më vonë, familja Petroviç kullën e […]

READ MORE
Lajme

10 vjet Çarshie e Jupave, 70 vjet traditë

Mora shkas këtë përvjetor të Çarshisë së jupave të çapisë disa fjali për një punë shembull në qytetin tonë, Gjakovën e cila është në kërkim të zhvillimit të turizmit. Kësaj dege të ekonomisë, për të cilën ekspertët thonë se mundë t’ia shohim hajrin si komunë. E para se ka bukuri natyrore, ka lumenj, brigje, kodra […]

READ MORE
Lajme

Eksperienca në Çarshinë e Jupave (2016)

Gjërat për të bërë në Gjakovë, në Kosovën Perëndimore (aka Gjakovar) Shkurt 27, 2016 Gjakova është një qytet në Kosovën perëndimore që shpesh anashkalohet nga udhëtarët – ose të paktën kaluan shpejt në rrugën drejt Shqipërisë së Veriut / Liqenit të Komanit dhe si një pikë në gjysmë të rrugës ndërmjet Prizrenit dhe Pejës. Rasti […]

READ MORE